Aikalailla kuukausi tulee edellisestä postauksesta. Mutta eipä tässä ihmeitä olekaan tapahtunut sillä välin. Katto kun saatiin päälle, helpotti suurin paine ja kun siihen lisätään pieniä reissuja sinne tänne, lasten sairasteluja ja paukkupakkasia, niin eipä sinne raksalle olekaan niin vain keritty.

Tänä aamuna kuitenkin otimme pohjakuvan eteemme, sillä isännällä oli ehdotus. "Mitä jos emme tekisikään keittiöstä keittiötä vaan laittaisimme keittiön pirttiin?" Ensimmäinen ajatukseni oli, että ei varmasti, mutta vähän aikaa makusteltuani ja kuvia tutkittuani tulin toisiin aatoksiin. Ei välttämättä mikään pöllömpi ajatus. Tekisimmekin keittiöksi tarkoitetusta huoneesta niin sanotun työhuoneen ja laittaisimme vessan siihen, jättäisimme oven paikoilleen (keittiön tullessa siihen, ovi on tarkoitus laittaa umpeen) ja näin käynti kodinhoitohuoneeseen lyhenisi huomattavasti. Ei tarvitsisi enää kiertää salin kautta.

Kuten kuvasta näette, kodinhoitohuoneen vessa siis saisi lähteä ja ajattelimme lisätä toisen pöntön kylpyhuoneeseen. Yritin paintilla vähän havannoida mitä muutoksia olemme ajatelleet, pohjalla näkyy siis alkuperäinen ratkaisu. Tuo keittiöhän on siitä ollut vähän ongelmallinen, kun siitä on tuo läpikulku pirttiin ja saliin sekä makuuhuoneisiin.

No sitten siihen tupakeittiöön... (Johannan 6 vee (kohta kolkyt) harakanvarpaita :D )

Eli tällainen ratkaisu, tuossa ihan alhaalla on siis sieltä alkuperäisestä keittiöstä tuleva ovi ja heti oikealle siis avautuisi tupakeittiö. Puuliesi tulisi siis heti leivinuunin viereen, sitten allas ja tiskikone. Saisin sen haluamani sähkölieden nurkkaan. Jääkaappi ja pakastin tulisivat sitten tuohon oven viereen. Ainoa mikä minua mietityttää on tuo laskutila. Jääkö sitä riittävästi? MIttasuhteet ovat vähän sinnepäin, mutta suurin piirtein sitä laskutilaa jäisi lieden ja jääkaapin väliin noin 1,5 - 1,7 metriä. Siksi mietimme tuota saareketta, olisiko sellainen ratkaisu järkevä? Ja millainen saareke siitä tulisi, pitäisikö siihen laittaa jääkaappi ja pakastin, vai tehdä pelkkä tasollinen saareke? Vaiko sellainen ns. baarikaappisaareke? Tiedättehän mitä tarkoitan, ylös sellainen lasiovellinen vitriinikaappi molemmille puolille?

Että tämmöisiä suunnitelmia :) Kertokaahan mielipiteenne tai antakaa uusia ehdotuksia? Olemme kaikelle avoimia...

Vastaava työnjohtaja kävi katselmuksella tänään. Ihan hyvältä kuulemma näytti. Runkotarkastus pitäisi tehdä piakkoin.