Kesä on jo pitkällä ja jotain edistymistä taas on rakennuksellamme tapahtunut Hymy Nyt nimittäin pikkupirttimme alkaa kohota ylöspäin, sokkeli on meinaan muurattu nyt ja kuulemma pari hirttäkin paikkansa löytänyt. Nyt talomme näyttäytyy koko mitassaan, pituuttahan tuolla töllillämme on yhteensä 26 metriä. Pystyssä oleva kehikko on noin 17 metriä, joten pirtti tuo 9 metriä lisää mittaa talolle Nauru.

1246822141_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuon kuvassa näkyvän sorakasan kohdalle tulee muuten sauna ja kylpyhuone.

Ja ihan asiasta kolmanteen... Aikataulut! Monesti olemme törmänneet kysymykseen: koska aiotte päästä muuttamaan? Oma vakiovastaukseni on, että ennen joulua, mutta vuodesta en tiedä Silmänisku Sillä meillä ei varsinaisesti ole aikatauluja. Toiveita toki on, mutta nämä eivät mitenkään ole ns. orjalliset vaan etenemme ihan tilanteen mukaan. Välillä projektimme etenee vauhdilla ja välillä taas tuntuu, ettei millään päästä eteenpäin. Yksi pieni tavoite meillä kuitenkin on ja se on saada taloon lämmöt ennen talvea. Sitä ennen on kuitenkin niin paljon tehtävää, ettei tuokaan ole mikään kiveenhakattu tavoite. Ensiksikin pitää saada pirtti vesikaton alle, täytyy eristää yläpohja ja lattiat ja lopullisen päälämmitysmuodon päättäminen.

Lämmityksen suhteen olemme vielä kahden vaiheilla. Vaihtoehtoina on maalämpö (ei porakaivolla) tai ilmavesilämpöpumppu. Tällä hetkellä vahvempana vaihtoehtona on ilmalämpövesipumppu. Näistä kahdesta vaihtoehdosta otamme mielellämme mielipiteitä ja kokemuksia vastaan Hymy